共用题干第二篇Archive Gallery : The Best of Bionics(仿生学)Humans might be the most highly-evolved species on the planet,but most animals possess skills we can only dream of having. Imagine how much electricity we could save if we could see in the dark the way catsdo. Imagine leaping from tree to tree like a monkey. Giraffes(长颈鹿),which are otherwise calm and good- natured,sleep only 4.6 hours a day.We realized a long , long time ago that nature provides the best blueprint(蓝图)for invention. We ' ve borrowed canals from beavers(河狸)and reflectors from cat's eyes. Although the words"bionics"became popular only after the l960s,history shows that nature has always provided ideas on solving everyday prob- lems. Our archives(档案)don't go back to the time of Leonardo da Vinci and his bird-like flying machines,but we can take you to the late 19th century,where we applied those same principles for building our first practical airplanes.To prepare for their flight at Kitty Hawk,the Wright brothers studied the movements of pigeons to fingureout how they stayed high up when they were heavier than air. Their success inspired scores of successors to improve on the airplane by studying various aspects of nature.One of Orville Wright's pupils caught and stuffed seagulls to examine their wingspan.Meanwhile,two French inventors examined spinning sycamore(美 国梧桐)seeds in an effort to apply those same motions , reversed , to a helicopter.Some examples are more obvious than others.The outside of the airplane designed by the WrightDrotliers looks like a minimalistic(简单抽象艺术)structure. On the other hand , Barney Connett ' s fish iubmarine(潜水艇)actually looks like a fish.Some bio-inspired concepts have yet to be invented.In the l960s,the US Army commissioned several iniversity professors to conduct research on the motor skills of animals in hope of applying those same abili- ies to tanks. Tanks that run like horses or jump like grasshoppers(蚂炸)一sounds shocking,doesn't it? 3ut imagine how life would change if we could achieve that. What does the writer want to tell in the passage?A:Many inventions get ideas from nature.B:Some animals possess unique skills.C:People should protect nature.D:Bionics is far from perfect.

共用题干
第二篇

Archive Gallery : The Best of Bionics(仿生学)

Humans might be the most highly-evolved species on the planet,but most animals possess skills we can
only dream of having. Imagine how much electricity we could save if we could see in the dark the way cats
do. Imagine leaping from tree to tree like a monkey. Giraffes(长颈鹿),which are otherwise calm and good-
natured,sleep only 4.6 hours a day.
We realized a long , long time ago that nature provides the best blueprint(蓝图)for invention. We ' ve
borrowed canals from beavers(河狸)and reflectors from cat's eyes. Although the words"bionics"became
popular only after the l960s,history shows that nature has always provided ideas on solving everyday prob-
lems. Our archives(档案)don't go back to the time of Leonardo da Vinci and his bird-like flying machines,
but we can take you to the late 19th century,where we applied those same principles for building our first
practical airplanes.
To prepare for their flight at Kitty Hawk,the Wright brothers studied the movements of pigeons to fingure
out how they stayed high up when they were heavier than air. Their success inspired scores of successors to
improve on the airplane by studying various aspects of nature.One of Orville Wright's pupils caught and
stuffed seagulls to examine their wingspan.Meanwhile,two French inventors examined spinning sycamore(美
国梧桐)seeds in an effort to apply those same motions , reversed , to a helicopter.
Some examples are more obvious than others.The outside of the airplane designed by the Wright
Drotliers looks like a minimalistic(简单抽象艺术)structure. On the other hand , Barney Connett ' s fish
iubmarine(潜水艇)actually looks like a fish.
Some bio-inspired concepts have yet to be invented.In the l960s,the US Army commissioned several
iniversity professors to conduct research on the motor skills of animals in hope of applying those same abili-
ies to tanks. Tanks that run like horses or jump like grasshoppers(蚂炸)一sounds shocking,doesn't it?
3ut imagine how life would change if we could achieve that.

What does the writer want to tell in the passage?
A:Many inventions get ideas from nature.
B:Some animals possess unique skills.
C:People should protect nature.
D:Bionics is far from perfect.

参考解析

解析:文章第一段第一句中提到,多数动物所具有的技巧我们没有,除非“做梦”。下文所举 的例子都是为了说明这一点,故选D。
由文章第二段最后一句中“but we can take you to the late 19th century, where we applied those same principles for building our first practical airplanes”可知,档案展馆中有19世纪晚期第 一批实用飞机的模型,故选C。
由文章第三段第二句“Their success inspired scores of successors to improve on the airplane by studying various aspects of nature.”可知,莱特兄弟的成功激励了数十名后来者通过研究大自 然的方方面面(即动植物)来改进飞机模型,故选B。
由文章最后一段的最后一句“But imagine how life would change if we could achieve that.”可知,美国军方的研究尚未取得成功,我们只能想象,如果真能实现这一想法,生活会有 什么样子的变化,故选D。
由文章最后一段的第一句和最后一句可知,一些仿生学概念还没有出现,人类还有很 长的路要走,才能使仿生学获得长足的进步,才能极大地改变人类的生活,故选D。第三篇 本篇文章主要介绍了科学家在土星的卫星“土卫六”上发现了生命形态,以及科学家对这些 证明生命存在的线索的种种猜测。

相关考题:

(142-143题共用题干)第142题:

题共用题干正确的诊断是查看材料

下列题共用题干,回答 152~153 题。第 152 题